Επιχειρησιακές Ομάδες (Ε.Ο) Μέτρου 16 – Συνεργασία
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Πανεπιστημιακούς και Ερευνητικούς Φορείς, τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν μαζί μας για την ορθή διαχείριση των αιτήσεων στήριξης και την ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Η δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων με μέλη απο όλη την Ελλάδα και απο διαφορετικά αντικείμενα δραστηριότητας, αποτέλεσε για εμάς ένα σημαντικό κίνητρο ενασχόλησης με το Μέτρο 16 και χάρις την άψογη συνεργασία και τον επαγγελματισμό όλων καταφέραμε να υλοποιήσουμε πέντε σημαντικά και καινοτόμα Σχέδια Δράσης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Υπομέτρων 16.1 – 16.2, δίνεται η ευκαιρία στις Ε.Ο για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν ενδεικτικά την εφαρμογή νέων, καινοτόμων διεργασιών, στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων και στον τομέα των τροφίμων.
Αναλυτικότερα, συστήθηκαν οι εξής Ε.Ο :
Ε.Ο Νο1 : Ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών εδάφους καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης έπειτα από την εφαρμογή της προτεινόμενης λίπανσης με σκοπό την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας CBD. Σύγκριση των αποδόσεων ελαίου CBD σε εξωτερικές καλλιέργειες και καλλιέργειες μέσω της υδροπονικής μεθόδου.
Μέλη Ε.Ο : Ερευνητικός Φορέας και Παραγωγός βιομηχανικής κάνναβης
Ε.Ο Νο2 : Χρήση υπολειμμάτων φυτικού υλικού λεβάντας ως λίπανση σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών και κτηνοτροφικών φυτών για σύγκριση αποδόσεων
Μέλη Ε.Ο : Ερευνητικός Φορέας, Παραγωγός λεβάντας, μεταποιητική μονάδα αποστακτήριο και Ομάδα Παραγωγών κτηνοτροφικών φυτών
Ε.Ο Νο3: Καινοτόμος εφαρμογή της Μυκόρριζας σε Ελληνικές καλλιέργειες Crocus Sativus με σκοπό την παραγωγή βιολογικών τροφίμων αλλά και την αύξηση της παραγωγής σαφράν
Μέλη Ε.Ο: Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου, παραγωγός σαφράν, μεταποιητική μονάδα
Ε.Ο Νο 4 : Βελτίωση της ποιότητας εκτροφής του εδώδιμου σαλιγκαριού μέσα από τη συνδυαστική παρέμβαση στο σιτηρέσιο, στις συνθήκες εκτροφής και στο μικροβίωμα του ζώου
Μέλη Ε.Ο: Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου, εκτροφείο σαλιγκαριών, μεταποιητική μονάδα σαλιγκαριού
Στο πλαίσιο των Υπομέτρων 16.1 – 16.5, δίνεται η ευκαιρία για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν ενδεικτικά την εφαρμογή νέων, καινοτόμων διεργασιών και καλλιεργητικών πρακτικών και πρακτικών παραγωγής που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
E.O No 5 : Η αναερόβια χώνευση κτηνοτροφικών αποβλήτων και η αξιοποίηση της χωνευμένης απορροής ως υγρή λίπανση σαν βέλτιστη περιβαλλοντική πρακτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Μέλη Ε.Ο: Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου, Διαμεσολαβητής Καινοτομίας, Φορέας Τεχνογνωσίας, παραγωγός φράουλας, μεταποιητική μονάδα – τυροκομείο, Ομ Παραγωγών κτηνοτροφικών φυτών, εκτροφέας χοίρων
Καλή μας επιτυχία!